De omgeving

Oirschot presenteert zich naar buiten toe trots als ‘Monument in ’t groen’. Deze eretitel meet deze Brabantse gemeente zich volkomen terecht aan. Oirschot - een gemeente met 17.500 inwoners met de dorpskernen Oirschot, Middelbeers, Oostelbeers, Westelbeers  en Spoordonk - kent twee beschermde dorpsgezichten: de met kastanjes omzoomde monumentale Markt en de omgeving van het in het buitengebied gelegen Stratense kapelletje. Maar het zijn niet alleen deze beschermde dorpsgezichten die Oirschot tot een monumentaal juweeltje maken. Verspreid over Oirschot en de Beerzen zijn bijna 300 monumenten te vinden. Er zijn veel prachtige monumentale gebouwen met een rijk historisch verleden. En Oirschot telt niet minder dan elf unieke natuurgebieden.

      

Buiten de bebouwde kom is het één en al natuur: heide, vennen en voor deze streek specifieke coulissenlandschappen. VVV-Oirschot heeft een groot aantal routes uitgezet over de buitenwegen en de fiets- ruiter- en wandelpaden. Veel bekende fiets- en wandelroutes doorkruisen Oirschots grondgebied. Het fietsroutenetwerk Kempenland heeft een knooppunt in Oirschot. Hierdoor is het mogelijk om 100-en kilometers route uit te stippelen. Ook de lange afstandroute Vlissingen-Venlo voert langs Oirschot. Wandelaars kunnen zich uitleven in de vele natuurgebieden die Oirschot rijk is. Een bezoekje aan de Oisterwijkse bossen – nog geen 10 kilometer van Oirschot – mag u eigenlijk ook niet aan u voorbij laten gaan. Echte wandelaars wagen zich aan het Pelgrimspad: Haarlem – Den Bosch – Visé. Deze bijzondere wandelroute loopt ook door Oirschot. Uiteraard sluit u – in het seizoen – uw wandeling af op een van de vele gezellige terrassen in de dorpskern.

      

Bent u al het wandelen en fietsen een beetje moe? De omgeving biedt u ook verschillende andere alternatieven. Een dagje plezieren kunt u bij De Efteling, Beekse Bergen of Autotron; en dat allemaal op nog geen 25 kilometer van Oirschot. Voor een dagje winkelen heeft u de keuze uit de drie grote steden waar Oirschot precies tussenin ligt: Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. En ook hier geldt: u bent er in minder dan een half uur. Zwemfans kunnen terecht in Bosbad De Kemmer (onoverdekt), Zweminstructiebad Best (6 km, overdekt) of op de stranden van Aquabest (6 km), E3 Eersel (20 km), IJzeren Man Vught (20 km) of Langspier Boxtel/Esch (17 km).Snellaertsstraat 1, 5688 CZ Oirschot - Tel.: 0499-572025 Fax: 0499-578093
E-mail: info@denotelhoeck.nl - Internet: www.denotelhoeck.nl

© 2004 Bed & Breakfast ‘De Notelhoeck. Alle rechten voorbehouden